Acompanyament a homes que exerceixen violència de gènere

Per què cal acompanyament educatiu?

Per a nosaltres el treball amb homes i joves que exerceixen o han exercit violència masclista s’ha de plantejar des de la reeducació dels aprenentatges patriarcals amb un vessant pedagògic, que hi tregui la falta de responsabilitat que amaga el discurs del fet que “els que maltracten són persones malaltes”. Com que creiem que hem de transformar el modelatge heteronormatiu, treballem les eines i la presa de consciència sobre les accions individuals i col·lectives dels homes. Com a societat necessitem, en el moment actual, escoltar les víctimes de violències masclistes i patriarcals, dissenyant els mitjans per a empoderar-les i acompanyar-les davant les situacions de maltractament.

És capital fer un gir a la nostra manera de tractar les agressions hetero-patriarcals exercides per homes i començar a intervenir amb aquest col·lectiu. El tractament amb els agressors, a través de l’abordatge de les causes que generen la violència i el seu canvi de paradigma, ens mou a presentar un projecte d’intervenció en el qual treballarem amb el col·lectiu d’homes i joves agressors (en grups diferenciats per edat).

Actuant per visibilitzar els privilegis masculins i els estereotips de dominació patriarcals, busquem millorar la convivència i fomentar els entorns segurs per a totes les persones i especialment per a les dones. No pretenem restar, ni judicialitzar, però sí que treballar per a eliminar les violències masclistes buscant el canvi de paradigma dels homes i joves de la nostra comunitat.

La nostra incidència en la societat i en l’entorn implica fomentar la comprensió i l’empatia amb tots els grups i col·lectius, mitjançant el treball amb aquells homes i joves que han comès un acte violent, derivat d’una comprensió errònia de les relacions entre iguals. El distintiu és que els usuaris s’han valgut de l’ús de la violència com a eina per a, intimidar, coaccionar, denigrar, maltractar o agredir a dones o a col·lectius vulnerables.

Què busquem i com ho treballem?

Des de l’acompanyament educatiu, en 12 sessions de 90 minuts setmanals, dos professionals de l’educació acompanyen a grups d’homes o d’adolescents (separats) en la detecció de les actituds masclistes i el canvi a les relacions no violentes. Busquem generar eines útils per a l’abandonament de les agressions masclistes, així com la millora de la convivència entre homes i dones. Es treballaran els conflictes, els estereotips, els rols de gènere, la pressió de grup, els aprenentatges patriarcals, les relacions amoroses, l’assetjament, els drets de llibre elecció d’homes i dones, la diversitat física i sexual, etc. Tot des de la mirada restaurativa i l’assumpció de responsabilitats.

Les sessions constaran de dinàmiques que no busquen infantilitzar, però que mostren els privilegis de ser home. Amb els cercles de paraula explorem les experiències pròpies i donem estratègies per a millorar l’autoconeixement, potenciant les actituds positives individuals, evitant els rols de gènere.

  • No negociem ni debatem les postures masclistes ni agressives.
  • Es realitzarà un informe final on s’explicarà el procés realitzat i si l’home o jove ha integrat o no els coneixements necessaris per a deixar d’exercir la violència masclista.

Durada de la intervenció

  • Dotze sessions grupals, amb un mínim de 6 i un màxim de 10 persones.
  • La durada de cada sessió grupal és d’una hora i mitja.

Manera de realitzar la derivació al servei

Quan es detecta un cas, des de SS del municipi, SS del Consell Comarcal, instituts, Centris d’Atenció Primària (CAP), centres esportius municipals, policia local, mossos d’esquadra.

Els homes que hagin de ser atesos hauran de saber en tot moment el tipus de servei el qual se’ls deriva.

La persona que realitza la derivació ha d’omplir els formularis i posar-se en contacte amb REEDUCANT LES VIOLÈNCIES.

Fins que no es tingui un grup mínim de 6 persones i màxim de 10, no es començaran les sessions.

L’assistència és voluntària, per la qual cosa es recomana que totes les persones que assisteixin a les dinàmiques siguin conscients que s’exploraran emocions i sentiments complexos, en un espai de confiança, compartit amb altres homes.

Costos

  • Es realitzaran 12 sessions d’una hora i mitja per setmana
  • Cada sessió tindrà un preu de 45 € per persona (IVA inclòs)

En cas que estigueu interessades o necessiteu més informació, podeu contactar amb nosaltres mitjançant:

Telèfon

686883655

Whatsapp

686883655

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Reeducant les Violències, SCCL.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio. El Titular ha contratado los servicios de alojamiento web a RAIOLA NETWORKS, S.L que actúa como encargado de tratamiento.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Scroll al inicio
Aquesta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. En fer clic en el botó Acceptar, accepta l\'ús d\'aquestes tecnologies i el processament de les teves dades per a aquests propòsits. Configurar i més informació    Configurar i més informació
Privacidad