Adolescencia

Per què ens cal acompanyament?

Necessitem entendre què els ocorre a les nostres filles o fills adolescents? Per què abans podíem parlar i ara s’aparten? Mostren més agressivitat, la seva actitud és més esquiva, ja no volen explicar-nos que els ocorre per què senten depressió, enuig, tristesa, felicitat? Els problemes que trobem es magnifiquen. No ens sentim referents durant una etapa que sentim que no s’acaba, i que va des dels 11 (en els casos més precoços) fins als 17 anys, podent allargar-se fins passats els 18 anys.

Que busquem?

Des de l’acompanyament educatiu, en 12 sessions d’una hora i mitja setmanal, dos professionals de l’educació (Educació Social i Pedagogia) acompanyen a famílies amb filles o fills adolescents en la resolució de conflictes.

Busquem generar eines útils per a l’enteniment, així com la millora de la convivència en les llars. Treballem els conflictes, els mutismes, les recompenses, els trastorns alimentaris, la mirada (del negatiu al positiu), el conflicte grupal, les relacions amoroses, els grups d’iguals, videojocs, noves tecnologies, diversitat física i sexual, etc. Assumim que les mateixes famílies i les seves filles i fills, són les que ens aniran mostrant on troben més punts de desacord i de desconeixement mutu.

Caminant juntes comprendrem i descobrirem les fortaleses amb les quals compten, fins i tot, ensenyarem que quan posem el focus a millorar, moltes vegades ja sabem com hauríem d’actuar, però els prejudicis i els aprenentatges socials, ens impedeixen en moltes ocasions poder aplicar les mesures més efectives.

Metodologia

Les sessions d’acompanyament comencen amb les famílies. Partirem de conèixer on estan i com es troben. Treballarem a partir dels aprenentatges de cada persona i de les seves preocupacions, incidint en la resolució de dubtes sobre l’etapa per la qual estan navegant. Durant aquestes 12 sessions, s’alternaran les dinàmiques només amb famílies, únicament amb filles i fills i les dinàmiques conjuntes, famílies amb filles i fills.

Utilitzarem els coneixements propis, el debat, les dinàmiques grupals i tot des d’un ambient respectuós i orientat a l’aprenentatge. Per a facilitar treballar de manera dinàmica, a cada sessió podran venir dos familiars i un màxim de dos adolescents.

L’assistència és voluntària. Es recomana que totes les persones que assisteixin a les dinàmiques siguin conscients que s’exploraran emocions i sentiments complexos, en un espai de confiança, compartit amb altres famílies.

Màxim de 10 famílies per grup

Costos

Es realitzaran 12 sessions d’una hora i mitja per setmana.

Tindran un preu de 40 € per família i sessió (IVA inclòs).

En cas que estigueu interessades o necessiteu més informació, podeu contactar amb nosaltres mitjançant:

info@reeducant.org

686883655

686883655

Reeducant les violències

Reeducant les Violències actuem per construir una societat més igualitària i inclusiva, on les persones se sentin segures i respectades, sense importar el gènere ni cap altre atribut.

Scroll al inicio
Aquesta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. En fer clic en el botó Acceptar, accepta l\'ús d\'aquestes tecnologies i el processament de les teves dades per a aquests propòsits. Configurar i més informació    Configurar i més informació
Privacidad